Video vloer egaliseren

Nadat u een dekvloer heeft aangelegd kunt u de vloer vaak niet direct afwerken met uw gewenste eindvloer. Het is belangrijk dat de vloer eerst goed droog is voordat u de vloer gaat afwerking. Wat ook belangrijk is, is dat uw vloer voldoende egaal is voor uw eindvloer.

Is mijn vloer voldoende egaal?
Elke vloer wordt opgeleverd met een zogeheten vlakheidsklasse. Dit is een begrip uit de bouwkunde die verteld hoe vlak een bepaalde dekvloer is. Voor verschillende soorten eindvloeren is een andere vlakheidsklasse vereist. Waarschijnlijk weet u niet wat de vlakheidsklasse van uw vloer is. Daarom is het verstandig om dit bij uw vloerenlegger op te vragen, zodat u voor vervelende verassingen komt te staan.

Hoe kan ik mijn vloer egaliseren?
Voor het egaliseren van uw vloer kunt u gebruik maken van egaline. Helaas bestaat er niet één type egaline die u kunt gebruiken bij elke vloer. Vaak kunt u de egalinemortel kopen bij de bouwmarkt, maar het is wel belangrijk dat u het juiste product aanschaft. U brengt de egaline aan in een laag van enkele millimeters. Belangrijk is dat de egaline vloeibaar wordt aangebracht zodat het materiaal goed uitvlakt.

Afwerking
Nadat de egaline vloeistof over de vloer is aangebracht moet de vloer nog drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de vloer, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Als er nog onevenheden in de vloer aanwezig zijn dan kunt u die bij schuren met een schuurmachine.

Vloer egaliseren kosten
U kunt u vloer laten egaliseren door Woodstock vloeren. Zij bieden een volledig pakket aan met het storten van een dekvloer inclusief vloerverwarming en afwerking. Ook voor betonvloer of het verven van betonvloeren kunt u bij ze terecht. Als u meer informatie wilt over de kosten dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen.

Categorieën: Vloeren

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *