Schuimbeton in de Schuimbetonvloer kruipruimte gebruiken

Is het nu schuimbeton of is het een schuimbetonvloer wat maakt het verschil?

een schuimbetonvloer is schuimbeton onderlaag met daarop een betonvloer met daar in vloerverwaming.

kruipruimte gebruiken Schuimbeton vloerisolatie met vloerverwarming!

Koude voeten? Schuimbeton vloerisolatie met vloerverwarming lost het op!

Vloerverwarming met een vloerisolatie schuimbeton werkt in de kruipruimte!

De isolatie onder de vloer is voor vloerverwarming van groot belang. Er zijn grofweg 2 soorten installaties:

Wij hebben hier onder even duidelijk links geplaats naar onze pagina,s waar u advies kan vinden over vloerverwarming.

Vloerverwarming als verwarming

Vloerverwarming in de Anydrietvloer

Vloerverwarming in de Woonbetonvloer

Vloerverwarming in de Magnesietvloer

VRAAG HIER OFFERTE SCHUIMBETON

Opvullen van kruipruimte

Zowel vocht en tocht kunnen erg vervelend zijn. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren hebt u hier geen last meer van: de vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft.

Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt doordat uw woning beter warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Uitvulmateriaal kruipruimte gebruiken

Doordat schuimbeton zo licht is, gebruiken we het ook vaak voor het uitvullen van vloeren. Hierdoor kan, in vergelijking met andere materialen, behoorlijk worden bespaard in het gewicht. Ook is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld EPS Tempex (piepschuim). Want ten opzichte van piepschuim heeft schuimbeton verschillende voordelen: het waait niet weg en is makkelijker aan te brengen rond bijvoorbeeld heipalen.

Vulling rondom zwembaden

Zwembaden liggen natuurluik gedeeltelijk onder de grond, en daardoor komt de temperatuur hier vaak niet boven de 10 graden uit. Om het zwemwater op een aangename temperatuur te houden moet het zwembad goed geïsoleerd worden. Schuimbeton is ook hier uitstekend geschikt voor.

Dakafschotlaag

Een dakafschot is het schuinaflopende gedeelte van een plat dak, om regenwater goed af te kunnen voeren. Schuimbeton is een uitstekend product om de dakafschotlaag te creëren. Schuimbeton isoleert goed, maar is wel zo licht dat het je dak zo min mogelijk belast.

Vloerverwarming onder woodstock vloer

Schuimbeton is ook uitstekend geschikt als onderlaag voorvloerverwarming

Schuimbetonvloer met schuimbeton

Schuimbetonvloer met schuimbeton

intern link

De magnesietvloer

Een magnesietvloer is een dekvloer die nog moet worden afgewerkt met een eindvloer. Het bijzondere aanmagnesietis dat het ontzettend licht is. Een stuk lichter dan anhydriet bijvoorbeeld. Daarmee is het een goed alternatief voor anhydriet voor toepassing in (oudere) huizen met vloeren die niet veel gewicht mogen dragen. De vloer is ook goed te combineren met vloerverwarming.

Een nieuwe magnesietvloer voor een oud pand

Het proces

Magnesiet bestaat uit onder andere magnesium en zaagsel, en maken we op de stortplek zelf. Met behulp van slangen verpompen we het vervolgens naar de stortplek. Hier verdelen en egaliseren we het magnesiet met een rei. Op deze manier ontstaat een hele vlakke vloer, waardoor de eindvloer (laminaat of parket bijvoorbeeld) er mooi waterpas op kan worden gelegd. Een magnesietvloer ligt er normaal gesproken binnen de dag in; de droogtijd is 5 tot 6 dagen.

Anhydriet, magnesiet of zandcement?

Wij hebben drie verschillende dekvloeren in ons assortiment: anhydriet, magnesiet en zandcement. Een magnesietvloer is dus vooral een goede optie in oudere panden of etagewoningen. Hier zitten vaak oude vloeren in die niet teveel belast kunnen worden. Een dekvloer in dit soort gebouwen mag uiteraard niet te zwaar zijn. En magnesiet past perfect in dit paatje: een magnesietvloer heeft een gewicht van slechts 3,5 kg per m2. We raden wel af om een magnesietvloer te laten leggen in de badkamer. Magnesiet kan namelijk slecht tegen vocht. In de badkamer is de beste optie om voor een zandcementdekvloer te gaan.
Buiten badkamers en vloeren die niet teveel mogen worden belast, raden wij aan om altijd voor een dekvloer van anhydriet te kiezen.

De kosten van een magnesietvloer

De kosten van een magnesietvloer liggen rond de 33 euro per vierkante meter. Dit is een indicatieprijs, want de uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of de stortplek makkelijk te bereiken is, en wat de oppervlakte van de te storten vloer is. Wilt u weten wat uw precieze prijs is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Totaalpakket: schuimbeton, magnesiet, vloerverwarming én een eindvloer

U kunt ook een totaalpakket bij ons aanschaffen: een magnesietvloer met schuimbeton, vloerverwarming én een eindvloer. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit pakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.Voor de eindvloer in het pakket heeft u de keuze uit ons assortiment van laminaat- en parketvloeren.
Bent u toch meer van de betonlook? Dan is de woonbetonvloer meer iets voor u. Kiest u voor een woonbetonvloer heeft u echter geen dekvloer van magnesiet nodig – woonbeton wordt direct op het schuimbeton en de vloerverwarming gestort. Subsidie kan worden aangevraagd op verschillende isolatie middelen. Op de website van Woodstock Vloeren kan u meer vinden over subsidie isolatie. 

Schuimbeton in de Schuimbetonvloer kruipruimte gebruiken

Is het nu schuimbeton of is het een schuimbetonvloer wat maakt het verschil?

een schuimbetonvloer is schuimbeton onderlaag met daarop een betonvloer met daar in vloerverwaming.